Президент назвав умови для, тих повернувся в Україну після 27 березня

Читать на русском
В Україну після закриття кордонів планують повернутися ще 17 тисяч громадян, всі вони  пройдуть двотижневу обсервацію.

В Україну після закриття кордонів планують повернутися ще 17 тисяч громадян, всі вони пройдуть двотижневу обсервацію.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після засідання фракції «Слуга народу».

«Ми надали час для всіх туристів, для всіх людей, хто хоче повернутись — будь ласка до 17 березня поверніться додому, тому що потім будуть санкції. Ми повинні зберегти здоров’я всіх українців, але тут живуть мільйони. Будь ласка, поверніться до 17 числа. Сьогодні 27-ме», — сказав Зеленський.

Він нагадав, що сьогодні вночі Україна закриває кордони, авіасполучення буде припинено.

«Що стосується всіх інших громадян, які не послухали нас і там знаходяться через роботу чи через відпочинок... Зараз ми повинні повернути українців. Там ще по запитам МЗС тих, що зареєструвались, близько 17 тис. українців. Ми їх повернемо, але вони повинні знати, що нам потрібно хоча б декілька днів, щоб підготувати інфраструктуру обсервації. Ми не можемо таких людей, особливо з таких країн, де велике поширення коронавірусу, просто зустрічати з квітами. Ми будемо їх зустрічати, але вони повинні знати, що будуть умови. Всі вони повинні бути перевірені тестами і повинні пройти обсервацію. У нас всі випадки, які зараз є — багато з них пов’язані з людьми, які приїхали з тих країн», — додав Зеленський.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця п'ятниці, 27 березня, Україна повністю закриє державний кордон і будуть припинені всі пасажирські перевезення через пандемію коронавірусу.

Станом на середу, 25 березня в Україну з-за кордону в межах евакуації через коронавірус повернулося 82 804 людей за сприяння дипломатичних установ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: