У МОЗ пояснили важливість закриття метро

Читать на русском
Метрополітен в трьох містах України закрити необхідно, оскільки під час спалаху коронавірусу в підземці не допоможуть ні маски, ні інші засоби захисту.

Заборонити користуватися метрополітеном на час карантину необхідно, оскільки цей вид транспорту передбачає надзвичайно тісний контакт між пасажирами.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в Києві у вівторок, 17 березня.

За його словами, під час спалаху коронавірусу в метро не ефективні ні маски, ні інші засоби захисту.

Посилення карантинних заходів в Україні: як це буде та які наслідкиВолодимир Зеленський через коронавірус закликав Кабмін посилити карантин у всій країні – майже все закриють і частково обмежать рух транспорту.

«Оскільки ми всі знаємо, що таке метрополітен, і ми знаємо, яка кількість населення проїжджає в одному вагоні особливо в години пік. Це надзвичайно тісний контакт, там вже не допоможуть ні маски, ні інші засоби. Коли в такому контакті з'являється один хворий, то крапельки слизу або інших біологічних рідин 100% потрапляють на слизові оболонки іншої людини», - зазначив Ляшко.

Він додав, що випадки зараження вірусом в метро буде відстежити особливо складно.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні посилюють карантин. З 17 березня закриваються ТРЦ, ресторани та заклади громадського харчування (дозволена робота в режимі доставки). З 18 березня припиняється залізничне, авіа та автобусне перевезення по країні.

Метро в Києві закриють 17 березня в 23:00, в Харкові - о 20:00. Закрити метро також повинні і в Дніпрі.

У роботу громадського наземного транспорту внесено обмеження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: