ВАКС скасував арешт рахунків компанії «Воленс Трейд»

Читать на русском
Апеляційна палата вирішила задовольнити скаргу представника комерційної компанії про скасування арешту банківських рахунків.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт банківських рахунків компанії «Воленс Трейд» (раніше «Вог Аеро Джет») у межах кримінального провадження про нанесення збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 23 березня ухвалила колегія суддів палати ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 2 серпня 2018 року суд наклав арешт на гроші «Вог Аеро Джету» в Індустіалбанку, ВТБ банку, Айбокс банку, банку Глобус, а також Банку інвестицій та заощаджень в межах суми 92,47 млн грн. Не погодившись з таким рішенням, компанія подала апеляційну скаргу, в якій також просила поновити строк на оскарження.

Апеляційна палата скаргу задовольнила і скасувала арешт банківських рахунків. Судді вказали, що слідчий суддя під час ухвалення рішення про арешт не дотримався вимог процесуального права, внаслідок чого дійшов помилкового висновку про його обґрунтованість та наявність підстав для задоволення.

Так, зокрема, до клопотання не додано жодного доказу того, що УЗ чи її філії перерахували на рахунки ТОВ «Воленс Трейд» якісь кошти взагалі, а тим більше 92,47 млн грн. Не містять матеріали клопотання жодного доказу наявності таких коштів на рахунках товариства, доказу надходження їх за додатковими угодами з необґрунтованого підвищення ціни поставок дизельного палива.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джету». Раніше суд обмежив терміни ознайомлення зі справою «Вог Аеро Джету» залізничнику. Також НАБУ виділило матеріали щодо організатора цього провадження. Крім того, угоди УЗ з «Вог Аеро Джетом» про підвищення цін визнали недійсними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: