Коронавірус: як змінилося життя в столиці через карантин – фоторепортаж

Читать на русском

Київ на карантині. Слово і Діло зібрало фоторепортаж, як живе столиця в нових умовах – без метро, із закритими ТРЦ і обмеженнями в магазинах.
Фото - Нацгвардія.

В Україні з 13 березня оголошено карантин через поширення китайського коронавірусу. З 17 березня обмежувальні заходи стали більш суворими, а ВР ухвалила закон, який передбачає штрафи за їх порушення. «Слово і Діло» зібрало фоторепортаж, як живе столиця в нових умовах.

Як відомо, спочатку в Україні закрили всі школи та дитячі садки, а масові заходи, розраховані на 200 і більше осіб, скасували. Але вже з 17 березня кількість людей у транспорті чи на масових заходах скоротили до 10. Вніс карантин свої корективи і в роботу ТРЦ, ресторанів та магазинів.

Наразі працюють лише аптеки, продуктові магазини, банкомати та АЗС. Але і тут з'явилися нові правила: до аптек людей просять заходити по-одному, до магазинів – не більше 3-х.

Як результат, люди вишикуються в черги біля магазинів на кілька метрів, бо тримають дистанцію один від одного.

Крім того, супермаркети скоротили час роботи через карантин, а деякі запроваджують обмеження на продаж товарів одному покупцеві.

Після закриття метро з'явилися і черги на громадський транспорт та маршрутки. Змінилися й правила проїзду в ньому: перевозять у маршрутках по 10 людей, у трамваях та тролейбусах – по 20.

Пасажири мають бути в масках. За виконанням правил стежить Нацполіція та Нацгвардія. Вони перевіряють документи громадян, встановлюють маршрути, зокрема на виїздах із Києва, крім того, здійснюють контроль за виконанням карантинних обмежень у траспорті.

«Слово і Діло» з'ясувало, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших країнах, докладніше – на нашій інфографіці.

Нагадаємо, які симптоми коронавірусу та як від нього вберегтися.

Як відомо, в Україні підтверджено 26 випадків захворювання Covid-19: у Чернівецькій області – 15, у Житомирській – 2, у Київській області – 2, у Києві – 3, у Донецькій області – 1, у Дніпропетровській області – 2, в Івано-Франківській – 1.

Три з цих випадків – летальні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: