У ПЦУ розповіли про обмеження в церквах на період карантину

Читать на русском
Храми в усій Україні повинні припинити богослужіння або проводити їх за участю не більше 10 осіб. Ця ж норма стосується похорону й хрестин.

Православна церква України запроваджує обмеження на проведення богослужінь у храмах, а також святих таїнств у зв'язку з карантином через коронавірус.

Про це повідомив пресцентр ПЦУ в п'ятницю, 20 березня.

Згідно з документом, ухваленим Священним синодом, храми повинні припинити проведення богослужінь або проводити їх за участю не більше 10 осіб. Це стосується також похорону й хрестин.

Також на час карантину заборонили переміщення святині та паломництво.

Папа Римський вперше провів проповідь по відеотрансляціїПапа Римський вперше провів недільну проповідь по відеотрансляції через напружену ситуацію з коронавірусів в країні.

Незважаючи на це, храми будуть відкритими для особистого відвідування і молитви при дотриманні карантинних заходів. У них посилять протиепідемічні заходи.

Водночас ПЦУ закликала мирян за можливості залишатися вдома, а також долучатися до молитви за допомогою відеотрансляції.

«Ті, хто бажає сповідатися і причаститися, можуть це зробити протягом цілого дня при дотриманні умов приготування», – додали в ПЦУ.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити служби та обряди до кінця березня для боротьби з поширенням коронавірусу.

Водночас Папа Римський закликав священників відвідати заражених коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: