НАБУ змінило кваліфікацію у справі екснардепа Скосара

Читать на русском
У Національному бюро вирішили змінили статтю, за якою розслідують кримінальне провадження відносно колишнього члена українського парламенту.
Ігор Скосарзображення: stopcor.org

Національне антикорупційне бюро змінило кваліфікацію справи колишнього народного депутата від фракції ВО «Батьківщина» Ігора Скосара з надання неправомірної вигоди на підкуп службовця юридичної особи приватного права.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 6 березня, повідомляє «Слово і Діло».

На думку заявника у справі, екснардеп Скосар можливо надав у 2012 році неправомірну вигоду службовим особам політичної партії «Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» за отримання місця у виборчому списку вказаної політичної партії. 23 грудня 2019 року детектив НАБУ змінив кваліфікацію у справі з надання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 369 ККУ) на підкуп службовця юридичної особи приватного права (ч. 1 ст. 368-3 ККУ).

Прокурор САП просив ВАКС закрити вказану справу, оскільки ч. 1 ст. 368-3 ККУ є злочином невеликої тяжкості, а тому у цьому провадження сплив строк давності на притягнення особи до відповідальності (3 роки з моменту вчинення, тобто у 2015 році). Вивчивши прохання, антикорупційний суд відмовив прокурору у закритті справи. Суддя вказав, що встановлені детективом обставини є недостатніми для зміни кваліфікації кримінального правопорушення з більш тяжкого на менш тяжке, а тому поки що відсутні підстави для закриття справи.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» на покупку вугілля. Також детективи розслідують закупівлю Національною гвардією системи управління військами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: