Кабмін закриє рух через державний кордон

Читать на русском
Україна закриє будь-який рух через державний кордон в обидва боки до кінця дня в п'ятницю, 27 березня, в зв'язку з поширенням коронавірусу.

Україна закриє будь-який рух через державний кордон в обидва боки до кінця дня в п'ятницю, 27 березня, в зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 25 березня, передає пресслужба Кабміну.

За словами голови Кабміну, джерелом потрапляння коронавірусу в Україну є потік громадян з-за кордону.

Надзвичайний стан в Україні: у чому ризик для суспільстваМіністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану.

«Окремо, до кінця дня п'ятниці, ми маємо зупинити будь-який пасажирський рух через кордон України в обидва боки», - сказав Шмигаль на засідання уряду.

Він доручив МЗС, МВС та Мінінфраструктури в терміновому порядку відпрацювати відповідне рішення щодо закриття кордонів України для будь-якого пасажирського сполучення і винести на позачергове засідання Кабміну.

«За необхідності винести його на розгляд Комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і за процедурою, щоб там не було ніяких колізій, порушень прав громадян», - підкреслив Шмигаль і зазначив, що першочергове завдання уряду - забезпечити безпеку громадян України.

Раніше стало відомо, що Кабмін ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на території всієї України. Також на місяць буде продовжено карантин.

Нагадаємо, в МОЗ наполягають на запровадженні надзвичайного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: