Суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно миколаївської судді

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу на бездіяльність Національного бюро щодо невнесення відомостей до реєстру досудових розслідувань.
Світлана Гречанафото: скріншот з відео nikcenter.org

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Світланою Гречаною.

Таке рішення 12 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

На думку заявника, Гречана не внесла відомості до електронних декларацій за 2017-2018 роки про перебування у користуванні квартири в ЖК «Адмірал» в Миколаєві та будинку дачного типу, а також автомобілів Audi і Mercedes. Про йдеться в розслідуванні Центру журналістських розслідувань.

Тому до НАБУ було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, проте НАБУ відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесло. На думку Бюро, в заяві не наведено достатніх об'єктивних даних та конкретних фактів, що можуть свідчити про вчинення кримінальних корупційних правопорушень, віднесених до підслідності детективів. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами УЗ на купівлі вугілля. Також детективи ведуть слідство за фактами можливої закупівлі Нацгвардією системи управління військами за завищеною ціною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: