З України хотіли вивезти майже 40 тисяч медичних халатів – СБУ

Читать на русском

Майже 40 тисяч медичних халатів українці намагалися вивезти в ЄС, ігноруючи введену заборону на експорт товарів протиепідемічного призначення.

Співробітники Служби безпеки попередили контрабанду великої партії медичних халатів, які заборонено експортувати в рамках запровадженого карантину.

Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 23 березня.

Заборона експорту масок: САП порушила провадження щодо недбалості КабмінуГоловний антикорупційний прокурора відкрив справу за фактом можливої недбалості уряду і доручив її розслідувати ДБР.

Зловмисників затримали на митному посту «Ягодин» Волинської митниці. Машина з контрабандою їхала в одну з країн ЄС.

«Під час митного огляду транспортного засобу було виявлено майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна. Організатори угоди намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на введені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні», - розповіли в СБУ.

Як уточнили силовики, попередньо відомо, що вартість затриманої партії медичних халатів становить майже 42 тисячі євро (понад 1,2 мільйона гривень).

Нагадаємо, в Україні з 12 березня по 3 квітня запроваджено карантин через коронавірус. На цей період Кабмін визначив список товарів, які заборонені до експорту.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, як намагаються заробити на коронавірусі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: