За порушення правил карантину в Україні відкрили дев'ять проваджень

Читать на русском
В Україні за порушення правил карантину складено більше 1,4 тис. адміністративних протоколів та розпочато дев'ять кримінальних проваджень.

В Україні за порушення правил карантину складено більше 1,4 тис. адміністративних протоколів та розпочато дев'ять кримінальних проваджень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Поліцейські склали 1415 адмінпротоколів щодо порушень правил карантину. Також розпочато 9 кримінальних проваджень. Сьогодні до несення служби залучено близько 14700 поліцейських та 2360 військовослужбовців Національної гвардії України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку карантинних заходів найбільше порушень виявлено на Дніпропетровщині. Зокрема поліцейські склали 221 адмінпротокол. Також порушення виявлені у місті Києві – 159, Донецькій області – 112, Харківській – 103, Київській – 93, Запорізькій – 74, Черкаській – 70, Одеській – 66, Херсонській – 58, Чернігівській – 52 та інших областях.

«До суду направлено 1358 адміністративних протоколів. Крім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 9 кримінальних проваджень за ст. 325 ККУ (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням)», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні поліцейські склали 613 адмінпротоколів за порушення правил щодо карантину.

Також у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу спільно із працівниками поліції військовослужбовці Нацгвардії почали нести службу в населених пунктах у режимі надзвичайної ситуації – у Київській, Житомирській та Чернівецькій областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: