Фейкові ліки й завищені ціни: як намагаються заробити на коронавірусі

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Ситуація з коронавірусом для деяких українців стала способом заробітку й шахрайства. Однак і влада зараз демонструє подвійні стандарти, що є неприйнятним. Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

Політолог звернув увагу, що ситуація з коронавірусом для деяких стає способом нажитися, що спричиняє побоювання. Вкрай важливо зараз уберегтися від шахрайства.

За словами експерта, на сайтах безкоштовних оголошень з'явилися різні пропозиції зі згадуванням COVID-19. Наприклад, пропонують за певну плату ходити до продуктових магазинів, купувати замовнику ліки і здійснювати інші доручення також за гроші. Тут слід бути обережними, такі послуги прийнятні у вигляді доставки, застеріг він.

Леонов також зазначив, що деякі медичні установи, аптеки вдаються до зловживань, завищують ціни на ліки. Більш того, у мережі продають фейкові ліки, вакцини від вірусу. Тому вкрай важливо в таких надзвичайних умовах, щоб держава жорстко регулювала ціни на ліки, встановила покарання, підкреслив політолог.

Олександр Леонов також нагадав про два випадки, які влада проігнорувала.

Коронавірус у світі: які країни припиняють пасажирське сполученняЧерез поширення коронавірусу в світі країни почали не тільки запроваджувати карантин, а й обмежувати пасажирське авіасполучення.

Зокрема, була інформація про те, що всі вітчизняні маски продали Китаю одним із соратників президента, а також обурює інцидент із МАУ, яка суттєво завищила ціни на авіаквитки.

«Дивно, що влада нічого не зробила для того, щоб відреагувати на це. Немає кримінальних справ, не було ані штрафів, ані будь-якого іншого покарання. Антимонопольний комітет також ніяк не відреагував на дії МАУ», – прокоментував виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента».

«Виходить, що той, у кого є партійний квиток «Слуги народу» може робити все, що хоче? Фактично працює старий принцип «друзям – усе, ворогам – закон». Але закон повинен бути один для всіх», – наголосив Леонов.

За його словами, коли йдеться про пандемію, життя і здоров'я нації, то не може бути подвійних стандартів.

«Влада зараз повинна продемонструвати готовність до протидії не тільки коронавірусу, але й шахрайству, різним зловживанням. Вкрай важливо не допускати ніяких подвійних підходів», – резюмував виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заборонив експорт засобів індивідуального захисту українського виробництва.

Раніше ми з'ясували, які країни припиняють пасажирське сполучення через коронавірус.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, скільки наших співвітчизників перебуває в країнах, де найбільше поширився вірус.

Як намагаються зупинити коронавірус у різних країнах світу – за посиланням.

Також «Слово і Діло» вирішило нагадати, які симптоми коронавірусу та як від нього вберегтися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: