Коронавірус не вплинув глобально на український експорт – НБУ

Читать на русском
Спалахи коронавірусу в усьому світі поки не вплинули на українську економіку та експорт до Китаю, зокрема.
Дмитро Сологуб

Поширення китайського коронавірусу майже в усьому світі поки не створило серйозних проблем для української економіки.

Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає пресслужба центробанку. За словами Сологуба, незважаючи на загострення ситуації з коронавірусом, українські експортери, які постачають продукцію до Китаю, не скорочували обсяги виручки.

Коронавірус та вплив на економіку: чи варто панікуватиЧисло тих, що заразилися коронавірусом з Китаю перевищило 9,5 тисячі людей. Небезпечний вірус вразив і світові фінансові ринки.

Як уточнив заступник голови Нацбанку, більше половини українського експорту до Китаю – це зерно, продукти харчування і шрот. Попит на ці продукти не знизився ні з боку КНР, ні на світовому ринку.

За словами Сологуба, в якийсь період виникли проблеми з логістикою, однак зараз вони вже вирішені.

«На мою думку, ця ситуація мала короткостроковий ефект. Можливо, деякий вплив буде в майбутньому, але глобально ми не бачимо проблем для української економіки», – підсумував він.

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що коронавірус може дати шанс українському виробництву замінити китайське. За його словами, йдеться, зокрема, про виробництво металу.

Водночас у Китаї зробили прогноз щодо закінчення спалаху коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: