Заборона експорту масок: САП порушила провадження щодо недбалості Кабміну

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурора відкрив справу за фактом можливої недбалості уряду і доручив її розслідувати ДБР.
Кабінет міністрів України

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом можливої недбалості службових осіб Кабінету міністрів Україні під час реагування на листи про запровадження заборони на експорт і реекспорт медичних масок, рукавичок і засобів захисту, які необхідні для протидії поширення коронавірусу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Керівником САПП Назаром Холодницьким зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості службовців Кабміну. За інформацією, що викладена на сайті одного з інтернет-видань України, службові особи Кабміну продемонстрували службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків», – йдеться у повідомленні.

У САП заявляють, що відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня та 8 лютого секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим на адресу колишнього прем'єр-міністра Олексія Гончарука було скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус. Однак Кабміном тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, яких так і не були вжито.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 73 випадки коронавірусу в Україні. Раніше глава МОЗ Ілля Ємець заявив про нову фазу боротьби з коронавірусом в Україні. Сьогодні в аеропорту «Бориспіль» виявили коронавірус у пасажира.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: