Тернопільська область запровадила режим НС

Читать на русском
Режим надзвичайної ситуації був запроваджений в Тернопільській області після виявлення випадку коронавірусної інфекції.

Режим надзвичайної ситуації був запроваджений в Тернопільській області після виявлення випадку коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Надзвичайна ситуація чи стан: у чому різниця та який режим потрібен УкраїніЩо таке режим надзвичайної ситуації, у чому різниця з режимом надзвичайного стану, які зобов’язання покладаються на громадян та який особливий правовий режим підходить Україні?

«У зв'язку з лабораторно підтвердженим випадком захворювання COVID-19 в Заліщицькому районі обласною комісією з питань ТЕБ ​​та НС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год 21.03.2020 року на території Тернопільської області буде введено режим надзвичайної ситуації», - йдеться в повідомленні.

57-річний чоловік, у якого підтвердили вірус, зараз знаходиться в ізоляції, лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Встановлюються контактні особи. Їм буде рекомендована самоізоляція.

Попередньо відомо, що чоловік - священнослужитель. За даними прес-служби ОДА, у чоловіка велика сім'я.

Члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також рекомендували прийняти рішення про НС міському штабу.

Для жителів Заліщицького району і в сусідніх районах посилять обмеження в пересуванні. На виїздах з районного центру будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці проводитимуть скринінг.

Нагадаємо, станом на вечір 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок коронавірусу, 15 з яких за минулу добу.

Напередодні уряд оголосив надзвичайну ситуацію в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Раніше НС ввели в Чернівецькій, Житомирській та Київській областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: