На Харківщині запровадили режим НС через коронавірус

Читать на русском
На території Харківської області запроваджено режим надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу.

На території Харківської області запроваджено режим надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Таке рішення в суботу, 21 березня, взяли під час засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляється на сайті Харківської ОДА.

Надзвичайний стан: чи потрібно оголошувати в Україні та в якому разіПрезидент України Володимир Зеленський допускає запровадження надзвичайного стану через коронавірус.

На початку засідання губернатор Олексій Кучер зазначив, що напередодні у харків'янки був підтверджений COVID-19.

«Вона перебуває в Київській області, але зараз ще не встановлено коло осіб, з якими вона спілкувалася, чи були серед них харків'яни. Ми зараз цим займаємося, але не можемо втрачати час. З урахуванням цього і того, що в цілому ситуація ускладнюється, вважаємо необхідним ввести з сьогоднішнього дня надзвичайну ситуацію в регіоні», - сказав Кучер.

У зв'язку з прийнятим рішенням керівники структурних підрозділів Харківської ОДА, районів та органів місцевого самоврядування отримали завдання забезпечити виконання заходів щодо нерозповсюдження COVID-19. Буде проаналізовано питання про можливість повної зупинки громадських перевезень в області та розроблено порядок дій в цьому випадку.

Водночас Кучер запевнив, що об'єкти критичної інфраструктури будуть працювати в звичайному режимі, питання підвезення працівників цих підприємств буде вирішене.

Керівники районів, що межують з Луганською та Донецькою областями, згідно з розпорядженням, виданого за підсумками засідання, повинні підготувати план дій в разі заборони перетину кордону.

«Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області буде створено штаб, який очолить заступник голови ХОДА Михайло Черняк. За його інформацією, всі служби, залучені до ліквідації наслідків поширення COVID-19, переходять в режим роботи в надзвичайних ситуаціях. Стосовно медичних установ - поки вони готові до роботи в умовах поширення хвороби і забезпечені всім необхідним», - йдеться в повідомленні.

Начальник управління Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко доповів про заходи щодо забезпечення самоізоляції осіб, які повернулися в регіон з країн з небезпечною епідситуацією. Зараз відбуваються порушення режиму певними особами. Для контролю за режимом обсервації будуть залучені студенти і курсанти навчальних закладів системи МВС.

Зазначимо, напередодні уряд оголосив надзвичайну ситуацію в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Раніше НС ввели в Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській та Київській областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: