Кернес просить Шмигаля відкрити харківське метро

Читать на русском
Мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до прем'єр-міністра з проханням відновити роботу метрополітену, але з обмеженнями.

Мер Харкова Геннадій Кернес направив звернення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням відновити роботу харківського метрополітену з урахуванням обмежень в перевезеннях.

Про це повідомляється на сайті міськради Харкова 20 березня.

У своєму зверненні Кернес просить Кабмін «відновити перевезення при організації обмеженого пропуску пасажирів на станції метро за допомогою працівників Національної поліції і штатної охорони метрополітену».

Зупинка метро й транспортний колапс: чи є альтернативаУ Києві через закриття метрополітену створився транспортний колапс, люди штурмують автобуси, а поліцейські намагаються не пускати до транспорту понад 10 осіб.

За словами Кернеса, метро в Харкові щодня перевозить близько 800 тисяч пасажирів (близько 50% загального обсягу пасажирських перевезень в місті). А за останні три дні карантину в Харкові виник транспортний колапс.

Через брак місць в наземному транспорті харків'яни почали влаштовувати протести, а також блокувати проїзди на дорогах. Харківські водії відмовляються виходити на роботу після накладених штрафів за перевезення понад 10 пасажирів.

У зв'язку з цим мер Харкова попросив прем'єр-міністра Дениса Шмигаля переглянути рішення Кабміну і відновити роботу метро.

Нагадаємо, вранці 20 березня в Харкові пасажири розбили лобове скло в трамваї через невдоволення обмеженнями по кількості перевезених людей.

Як відомо, з 17 березня згідно з розпорядженням Кабміну в Україні закрили метрополітени, щоб запобігти поширенню коронавіруса.

«Слово і Діло» зібрало фоторепортаж, як живе Київ в нових умовах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: