Мінфін зобов'яже повернути деякі пільги та субсидії

Читать на русском
Мінфін перевірив пільговиків та одержувачів субсидій і виявив, що деякі з них отримують допомогу від держави незаконно.

Майже половина українських пільговиків може отримувати соцвиплати і субсидії незаконно.

Про це йдеться у відповіді Міністерства фінансів на запит «УП». Як повідомляється, Мінфін в 2019 році перевірив 24,5 мільйона одержувачів субсидій і пільг. У 12,9 мільйонів з них знайшли невідповідності, які ставлять під сумнів законність отримання виплат.

Найчастіше у нечесних пільговиків знаходили незадеклароване майно, машини, земельні ділянки. Також українці здійснювали покупки або оплачували послуги на суму понад 50 тисяч гривень.

Кабмін позбавлений права обмежувати пільги ветеранам – КСУКонституційний суд скасував право українського уряду обмежувати пільги ветеранам і особам з інвалідністю.

«За результатами верифікації Мінфіном підготовлено 12,9 мільйона рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, для додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, в тому числі: 6,2 мільйона рекомендацій щодо пільг, 3,9 мільйона - щодо субсидій і 2,8 мільйона - щодо соцдопомоги», - повідомили в міністерстві.

Як підрахували в Мінфіні, в тому випадку, якщо українці дійсно отримували пільги незаконно, в держскарбницю може повернутися 27 мільйонів гривень (13,7 мільйона гривень субсидій, 2,6 мільйона гривень пільг і 11,1 мільйона гривень соцдопомоги).

Нагадаємо, в Мінсоцполітики перерахували фактори, які впливають на розмір субсидії.

В Україні виявили заборгованість по субсидіям в 19 областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: