Карантин в Україні: голова МОЗ закликав посилити обмеження

Читать на русском
Голова МОЗ Ілля Ємець закликав посилити карантинні заходи - закрити заклади громадського харчування, обмежити пересування всередині країни і заборонити зібрання більше 10 осіб.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець в екстреному зверненні закликав вжити кардинальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу на території України.

Звернення міністра оприлюднила пресслужба МОЗ у неділю, 15 березня. Як заявив Ємець, загроза, яку сьогодні несе коронавірус, велика, як ніколи.

«Ми не маємо права чекати масового зараження українців. Повинні діяти негайно, на випередження. Жорстко і без винятків», - зазначив міністр.

За його словами, в Україні необхідно закрити заклади громадського харчування і торгово-розважальні центри. Повинні продовжувати працювати тільки аптеки і продуктові магазини.

«Необхідно обмежити пересування всередині країни, ввести дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей в групах до 10 осіб», - заявив Ємець.

Карантин в Україні: яких заходів безпеки вжила місцева владаВ Україні запроваджено карантин через коронавірус. Розбираємося, яких заходів безпеки вжила місцева влада.

Міністр додав, що лікарні повинні бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації з китайським вірусом.

«Обробляти виклики необхідно тільки в ургентних випадках. Всі планові заходи скасувати і направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією», - заявив він.

Крім цього, міністр повідомив, що МОЗ збирає кращих епідеміологів і включає їх до складу оперативного штабу, щоб в Україні змогли ще швидше реагувати на нові виклики COVID-19.

Нагадаємо, раніше Ємець запропонував обмежити роботу лише закладів громадського харчування через загрозу поширення коронавірусу.

Як відомо, з 12 березня Україна ввела тритижневий карантин. З 17 березня буде закритий кордон на в'їзд для іноземців, а також повністю припинено авіасполучення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: