Нацбанк пояснив черговий стрибок курсу долара

Читать на русском
У НБУ заявили, що коливання з курсом долара тимчасові. Нацбанк має достатньо резервів, щоб погасити валютну паніку.

Нові коливання на валютному ринку спричинені нервовими настроями через пандемію коронавірусу.

Про це заявили в пресслужбі НБУ в понеділок, 16 березня. Як заявив регулятор, ситуація на валютному ринку завжди динамічна й може швидко змінюватися.

«Наприклад, торік гривня також кілька разів опинялася під тиском, зокрема через активний політичний цикл в Україні. Однак інтервенції НБУ давали можливість згладжувати коливання, а згодом тренд розвертався й Національний банк отримував можливість викуповувати валюту», – відзначили в Нацбанку.

Падіння ВВП України: чи може повторитися криза 2008 рокуМінекономіки зафіксувало падіння ВВП вперше з 2016 року. Відповідно до огляду економічної активності в січні ВВП України скоротився на 0,5 відсотка.

За даними НБУ, міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 25 млрд доларів. За необхідності банк готовий і далі проводити інтервенції з продажу валюти.

«НБУ має достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, викликаних нервовими настроями через поширення коронавірусу», – додали в пресслужбі.

Як відомо, долар дорожчає з початку минулого тижня, додавши в ціні 1,5-2 гривні. У понеділок, 16 березня, курс долара в обмінниках виріс на 31 копійку – до 26,94 грн/дол.

Нагадаємо, раніше Нацбанк знизив облікову ставку до 10% річних.

У НБУ також розповіли, як будуть обробляти банкноти для боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: