У НБУ оцінили вплив коронавірусу на економіку України

Читать на русском
У Національному банку поки не бачать значних негативних тенденцій для економіки України через розповсюдження коронавірусу по світу.

У Національному банку поки не бачать значних негативних тенденцій для економіки України через розповсюдження коронавірусу по світу.

Про це сказав заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє пресслужба НБУ.

ФРС екстрено знизила ставку через коронавірусФедеральна резервна система США позапланово знизила процентну ставку на 0,5 процентного пункту в спробі згладити наслідки для економіки від епідемії коронавірусу.

Як зазначив Сологуб, зараз вже видно перші сигнали того, що китайська економіка сповільнюється, що впливає на економіку торгових партнерів Китаю.

«Але Україна, швидше за все, виявиться не в першій групі впливу. У першій групі впливу ті країни, які потужно вбудовані у виробничий ланцюжок Китаю», - сказав він.

За його словами, ще один важливий аспект - ціни.

«Поки ми бачимо, що ефект падіння цін на наш імпорт (в першу чергу на нафту і газ) значно переважує ефект падіння цін нашого експорту (тих самих чорних металів і руди). Тобто поки значних негативних тенденцій через коронавірус ми не бачимо», - сказав Сологуб.

Нагадаємо, Федеральна резервна система США 3 березня прийняла термінове рішення про зниження базової процентної ставки на 0,5% до 1-1,25% річних. Як зазначили у ФРС, основи економіки США залишаються сильними, проте коронавірус створює зростаючі ризики для економічної активності.

Як відомо, 3 березня в Україні вперше зафіксували коронавірус.

Захворів житель Чернівців, який повернувся до України з Італії наприкінці лютого. Зараз він знаходиться в інфекційному відділенні. Пацієнт не контактує з іншими людьми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: