Нацбанк знизив облікову ставку до 10% річних

Читать на русском
Національний банк України 12 березня ухвалив рішення знизити облікову ставку з 11 відсотків річних до 10 відсотків річних.

Національний банк України 12 березня ухвалив рішення знизити облікову ставку з 11% річних до 10% річних.

Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій.

Облікова ставка 11%: чи допоможе це бізнесу та населеннюНаціональний банк України прийняв рішення знизити облікову ставку з 13,5 відсотків до 11,0 відсотків річних з 31 січня 2020 року.

За його словами знижуючи облікову ставку НБУ сприяє зниженню ставок за кредитами та депозитами.

Рішення про зниження облікової ставки ухвалили попри негативні тенденції на ринках. Зокрема, протягом останнього тижня на валютному ринку України спостерігається паніка, яку НБУ доводиться «гасити», розпродаючи резерви.

«Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 10% річних з 13 березня 2020 року. Національний банк продовжує прогнозоване пом’якшення монетарної політики, щоб повернути інфляцію в цільовий діапазон 5% плюс-мінус 1 відсотковий пункт та підтримати економічне зростання в Україні в умовах охолодження світової економіки», — повідомив голова Нацбанку.

Рішення про облікову ставку Нацбанк ухвалив на тлі рекордно низької інфляції, яку зафіксували в Україні у лютому 2020 року. Так, у річному вимірі інфляція склала 2,4%, а за місяць ціни взагалі впали на 0,3%.

Нагадаємо, Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку з 13,5 відсотка до 11,0 відсотка річних із 31 січня 2020 року.

Раніше Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку з 15,5 відсотка до 13,5 відсотка річних з 13 грудня.

У жовтні 2019 року НБУ знизив облікову ставку до 15,5%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: