У Нацбанку прокоментували обвал валютного ринку

Читать на русском
Валютний ринок України опинився під впливом психологічного чинника через поширення коронавірусу і скачків на світових ринках.

Міжбанківський і готівковий ринок валют України потрапив під вплив психологічного фактору через ситуацію з коронавірусом і обвала на світових фінансових і товарних ринках.

Про це повідомили в пресслужбі НБУ у вівторок, 10 березня. Як сказано в повідомленні, очікується, що вплив панічних настроїв на стан гривні має короткостроковий ефект.

У Нацбанку запевнили, що в регулятора достатньо резервів для згладжування коливань курсу гривні і він не допустить «розгойдування» валютного ринку.

За інформацією НБУ, сьогодні міжнародні резерви України становлять $26,8 млрд. Це найвищий рівень із листопада 2012 року.

Котирування єврооблігацій і ВВП-варіантів України обвалилисяПаніка на світових ринках через поширення епідемії коронавірусу у світі і обвалу цін на нафту призвели до чергового різкого падіння вартості ВВП-віріантів і єврооблігацій України.

У НБУ нагадали, що за три дні минулого тижня було продано валюти на $307 млн. Сьогодні, зважаючи на високий попит на валюту на міжбанку в післясвяткові дні, який «підживлюється нервовими настроями учасників ринку», НБУ продав $250 млн.

При цьому в Нацбанку підкреслили, що станом на початок березня вплив коронавірусу на економіку України – «обмежений і нейтральний». Ситуація на грошово-кредитному ринку залишається стабільною, а банківська система має високий рівень ліквідності.

У Нацбанку додали, що стежитимуть за ситуацією і за необхідності проводитимуть інтервенції для згладжування надмірних курсових коливань.

Нагадаємо, після обвалу на світових ринках у так званий «чорний понеділок» вранці 10 березня в обмінниках України злетіли курси іноземних валют. Долар подорожчав на 70 копійок, а євро – на гривню.

Через обвал цін на нафту в Росії рубль впав до чотирирічного мінімуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: