У НБУ назвали причину зростання курсу долара

Читать на русском
Курс долара до гривні зростає через те, що український валютний ринок реагує на ситуацію з невизначеністю з поширенням коронавірусу в світі.

Курс долара до гривні зростає через те, що український валютний ринок реагує на ситуацію з невизначеністю з поширенням коронавірусу в світі.

Про це на брифінгу повідомив голова НБУ Яків Смолій, передає пресслужба відомства в четвер, 12 березня.

Нафта дешевшає, долар зростає: як курс рубля й гривні залежить від цін на «чорне золото»У 2020 році МВФ очікує, що курс валют просяде до 27,72 грн за дол., а в 2021 році буде на рівні 28,7 грн за дол.

Як зазначив Смолій, сьогодні спостерігається турбулентність на фінансових і товарних ринках, погіршення настроїв. За його словами, це спровокувало істотне зростання попиту на іноземну валюту, починаючи з минулого тижня.

«Для згладжування значних курсових коливань Національний банк зберігає активну присутність на міжбанківському валютному ринку з минулого тижня», – повідомив він.

За його словами, тільки цього тижня чистий продаж валюти НБУ досяг 700 млн доларів.

«І ми готові за необхідності продовжити валютні інтервенції. Попри те, що напружена ситуація на валютному ринку обумовлена ​​виключно психологічним чинником, це створює ризик погіршення інфляційних очікувань і, отже, може позначитися на споживчих цінах у майбутньому», – додав голова НБУ.

Нагадаємо, різкий стрибок курсу долара стався 10 березня після обвалу світових бірж, спричинених побоюваннями світової рецесії через епідемію коронавірусу.

Також відзначимо, НБУ продав банкам мільйони доларів, щоб утримати гривню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: