Обшук НАБУ в Сумах: стали відомі деталі справи

Читать на русском
Національне бюро провело низку слідчий дій у межах справи про можливе зловживання службовим становищем посадовцями Держгеокадастру.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура провели обшуки в Головному управлінні Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) в Сумській області в справі вибуття з держвласності особливо цінних земель.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області. Також детективи провели слідчі дії в приміщенні приватного підприємства «Ромни-Проект». Під час них було вилучено мобільний телефон Samsung і зовнішній накопичувач Transcend працівника фірми, а також ще два накопичувачі на жорстких магнітних дисках директора ПП «Ромни-Проект» Сергія Щербини. НАБУ ще провело обшук у Щербини вдома, де вилучили його мобільний телефон. Вказані речі були визнані речовими доказами, а судом на них накладено арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує розтрату коштів на будівництві дитсадка під Києвом. Також детективи ведуть слідство за фактами можливої розтрати коштів «Центренерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: