Стало відомо, коли Рада може знову зібратися на позачергове засідання

Читать на русском
Позачергове засідання Верховної Ради з кадрових питань щодо уряду може пройти 18-20 березня.

Позачергове засідання парламенту з кадрових питань в новому Кабміні Дениса Шмигаля може відбутися 18, 19 або 20 березня.

Про це повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко 10 березня після засідання круглого столу на тему «Реформування законодавства, що регулює місцеві вибори», пише Укрінформ.

За його словами, ініціювати позачергове засідання може президент України або самі депутати.

Шмигаль замість Гончарука: з якими викликами зіткнеться новий прем'єрВерховна рада 4 березня, призначила Дениса Шмигаля прем'єр-міністром України. Відповідну постанову вніс президент Володимир Зеленський.

«Якщо мова йде про кадрові призначення, незважаючи на необхідність посилити економічний блок, то, можливо, на наступному тижні буде позачергове пленарне засідання», - зазначив Корнієнко.

Як уточнив заступник голови фракції «Слуга народу», ясність щодо дати засідання може бути внесена 13 березня.

«Якщо оголошувати позачергове на середу (18 березня) то його в п'ятницю (13 березня) треба ініціювати або нам, або президенту, не пізніше, ніж за три дні, щоб був порядок денний, і депутати розуміли, що відбувається. Або тоді ми з понеділка переходимо знову в четвер (депутати можуть 16 березня ініціювати проведення процедури позачергового засідання на 19 березня), або навіть в п'ятницю», - пояснив Корнієнко.

Нагадаємо, 4 березня парламент відправив у відставку уряд Гончарука і призначив прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

Пізніше стало відомо, коли Рада може призначити нового генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: