Стало відомо, коли Рада може призначити нового генпрокурора

Читать на русском
Парламент не раніше, ніж через тиждень збереться на засідання, де розгляне призначення генпрокурора.

Парламент може зібратися на позачергове пленарне засідання і розглянути призначення генпрокурора не раніше, ніж через тиждень.

Про це заявив нардеп від «Слуги народу», заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в п'ятницю, 6 березня, пише Інтерфакс-Україна.

«Наступний тиждень у нас - робота з комітетами. Позачергове, якщо і буде через призначення, то тільки через тиждень», - повідомив нардеп.

Як нардепи голосували за відставку РябошапкиРуслана Рябошапку звільнили з посади генерального прокурора. За проголосували 263 народних депутата.

Відзначимо, на сайті ВР сказано, що нардепи працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях 10-13 березня, а в режимі пленарного засідання - 17-20 березня.

Нагадаємо, Рада в четвер, 5 березня, висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, тим самим звільнивши його з посади. Рябошапка відмовився відповідати на запитання нардепів і пішов з зали парламенту.

Слідом за Рябошапкою подав у відставку і перший його заступник Віталій Касько, а тимчасово виконуючим обов'язки генпрокурора призначений Віктор Чумак.

Також повідомлялося, що в «Слузі народу» визначилися з кандидатом на пост генпрокурора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: