Закон про ринок землі: Раді залишилося 700 поправок

Читать на русском
Верховній Раді залишилося розглянути 700 з 4018 поправок до закону про землі, щоб винести його на голосування в другому читанні.

Верховна рада рівно місяць розглядає поправки до законопроекту про ринок землі. На сьогоднішній день їх залишилося трохи більше 700.

Трансляцію засідання парламенту веде «Слово і Діло». Станом на 6 березня нардепи розглянули 3298 з 4018 поправок, поданих до проєкту закону для прийняття його у другому читанні.

Нагадаємо, Рада розглядає поправки до законопроекту про ринок землі вже місяць - з 6 лютого. З усіх поправок парламент підтримав лише дві правки. Одну з них - на засіданні 5 березня, вона носить технічний характер.

«Батьківщина» ініціює проведення референдуму щодо земельної реформиПартія Батьківщина у суботу, 6 лютого збирає Всеукраїнську селекторну нараду та розпочинає підготовку до проведення референдуму щодо продажу землі.

За прогнозами, винести закон на голосування зможуть тільки в кінці березня або на початку квітня.

Як писало «Слово і Діло», даний законопроект - яскравий приклад того, як народні депутати можуть використовувати правки не для удосконалення документа, а щоб затягнути його прийняття (більшість правок подані політичними силами, які виступають проти продажу землі).

Раніше повідомлялося, що фракція «Слуга народу» розглядає можливість призначення додаткових пленарних засідань Верховної ради для прискорення розгляду законопроекту про ринок землі.

Разом з тим глава фракції Давид Арахамія допускає, що таке рішення може викликати нову серію маніпуляцій за цим законом.

В кінці грудня аграрний комітет Верховної ради підтримав і рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроєкт №2178-10 про відкриття ринку землі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: