Ринок землі: аграрний комітет ухвалив рішення

Читать на русском
Комітет Верховної ради підтримав і рекомендував парламенту схвалити в цілому законопроект 2178-10 про відкриття ринку землі.

Аграрний комітет Верховної ради підтримав і рекомендував парламенту схвалити в цілому законопроект №2178-10 про відкриття ринку землі в Україні.

Про це під час засідання комітету повідомив його голова Микола Сольский, передає УНН.

«Рекомендувати ВР ухвалити законопроект щодо деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення 2178-10 у другому читанні та в цілому, як закон України, в редакції відповідно до поправок і пропозицій, зазначених головою підкомітету», - сказав Сольський.

Ринок землі: вартість гектара в країнах Європи та Північної АмерикиРинок землі планують відкрити в Україні. Мінекономіки назвало приблизну вартість гектара, Слово і Діло вивчило досвід інших країн.

Це рішення підтримали 19 членів комітету, 1 проголосував проти, а 3 – утрималися.

Нагадаємо, Верховна рада 13 листопада 240 голосами підтримала законопроект про ринок землі (№2178-10) в першому читанні.

В Україні пройшли масштабні протести проти відкриття ринку землі.

Чи потрібно обов'язково проводити референдум про продаж землі і наскільки це відповідає Конституції – за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що з цього приводу обіцяли політики і партії. Також читайте, яка вартість гектара в країнах Європи й Північної Америки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: