Закон про ринок землі: Рада підтримала першу на сьогодні поправку

Читать на русском
Верховна рада підтримала першу із понад трьох тисяч поправок до законопроєкт про ринок землі. За неї проголосували 244 депутати.

Верховна рада підтримала першу із понад трьох тисяч поправок до законопроєкту про ринок землі. За неї проголосували 244 депутати.

Онлайн-трансляцію засідання веде «Слово і Діло».

Нардепи підтримали правку під номером 3017, вона має технічний характер.

До яких законопроектів подавали найбільшу кількість поправокПоправки до законопроектів можуть як покращити суть, так і затягнути розгляд на кілька місяців.

Нагадаємо, Рада розглядає поправки до законопроєкту про ринок землі вже місяць - з 6 лютого. За прогнозами, винести закон на голосування зможуть тільки в кінці березня або на початку квітня.

Як писало «Слово і Діло», даний законопроєкт - яскравий приклад того, як народні депутати можуть використовувати правки не для удосконалення документа, а щоб затягнути його прийняття (більшість правок подані політичними силами, які виступають проти продажу землі).

Раніше повідомлялося, що фракція «Слуга народу» розглядає можливість призначення додаткових пленарних засідань Верховної Ради для прискорення розгляду законопроєкту про ринок землі.

Разом з тим глава фракції Давид Арахамія допускає, що таке рішення може викликати нову серію маніпуляцій за цим законом.

В кінці грудня аграрний комітет Верховної ради підтримав і рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроєкт №2178-10 про відкриття ринку землі в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: