«Батьківщина» ініціює проведення референдуму щодо земельної реформи

Читать на русском
Партія Батьківщина у суботу, 6 лютого збирає Всеукраїнську селекторну нараду та розпочинає підготовку до проведення референдуму щодо продажу землі.

Партія «Батьківщина» в суботу, 6 лютого збирає Всеукраїнську селекторну нараду і починає підготовку до проведення референдуму про продаж землі за законом про всеукраїнський референдум від 1991 року.   Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в кулуарах Верховної ради.

За її словами, що втративший чинність закон про всеукраїнський та місцеві референдуми від 3 липня 1991 року діє й досі і на підставі цього буде ініційовано проведення по ньому референдуму з питання відкриття в Україні ринку землі.

«Із завтрішнього дня збираємо Всеукраїнську селекторну нараду і починаємо діяти по закону про референдум 1991 року та готуватися до референдуму щодо висловлення українцями свого бачення продавати сільсько-господарську землю, чи не продавати, а залишитися на умовах оренди», - заявила вона.

Тимошенко зокрема запросила всі опозиційні партії, аграрні асоціації, рухи, профспілки та фермерів для обєднання зусилль і початку процесц проведення всеукраїнського референдуму.

«По закону про референдум 91 року - головна опора буде на місцеві ради, і місцеві ради мусять робити всі необхідні кроки для того, щоб референдум розпочався», - наголосила Тимошенко.

Нагадаємо, Тимошенко вже обіцяла зібрати 10 мільйонів підписів проти продажу землі в 2017 році, але не змогла цього зробити.

Як відомо, Верховна рада України станом на четвер, 5 березня, розглянула понад 2700 поправок до законопроекту про ринок землі.

Також повідомлялося, що закон про всеукраїнський референдум з'явився в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: