Рада розглянула вже половину поправок до закону про ринок землі

Читать на русском
За чотири тижні народні депутати розглянула вже дві тисячі правок до закону про ринок землі.

Парламент станом на вівторок, 3 березня, розглянув вже дві тисячі поправок, поданих депутатами в законопроект про ринок землі, який розглядається в другому читанні.

Всього до законопроекту подали 4018 правок. Це означає, що на сьогодні нардепи пройшли вже майже половину, проте жодну не підтримали.

«Спам» у раді: коли ухвалять закон про ринок земліВерховна рада України станом на середу, 19 лютого, розглянула 649 поправок до другого читання законопроекту про ринок землі. Усього в документі 4018 правок.

Нагадаємо, Рада розглядає поправки до законопроекту про ринок землі вже майже місяць - з 6 лютого. За прогнозами, винести закон на голосування зможуть тільки в кінці березня або на початку квітня.

Як писало «Слово і Діло», даний законопроект - яскравий приклад того, як народні депутати можуть використовувати правки не для удосконалення документа, а щоб затягнути його прийняття (більшість правок подані політичними силами, які виступають проти продажу землі).

Раніше повідомлялося, що фракція «Слуга народу» розглядає можливість призначення додаткових пленарних засідань Верховної ради для прискорення розгляду законопроекту про ринок землі.

Разом з тим голова фракції Давид Арахамія допускає, що таке рішення може викликати нову серію маніпуляцій щодо цього закону.

В кінці грудня аграрний комітет Верховної ради підтримав і рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект №2178-10 про відкриття ринку землі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: