МЗС України засудило поїздку «делегації» Сицилії в Крим

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України засуджує поїздку делегації муніципалітетів Сицилії на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим.

Міністерство закордонних справ України засуджує поїздку «делегації муніципалітетів» Сицилії на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим.

«Відвідини ТОТ АР Крим сицилійською делегацією спрямоване на догоду Росії-агресору у її протиправних діях та не відповідає політиці невизнання ЄС, співзасновником якого є Італія. На підтвердження цього сьогодні 4 березня Комітет постійних представників ЄС погодив проект рішення про продовження індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Що стосується окремо позиції Італії, то під час нещодавнього візиту президента України Володимира Зеленського до Рима італійські лідери вкотре на найвищому рівні підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», - повідомили у пресслужбі МЗС.

Також у відомстві нагадали, що будь-які контакти чи співпраця з російською окупаційною адміністрацією в Криму не визнаються міжнародною спільнотою і відтак не мають юридичної сили.

Раніше росЗМІ писали, що делегація з Сицилії вперше прибула з офіційним візитом до Криму.

Як відомо, в Україні щорічно 26 лютого будуть відзначати День опору окупації Криму і Севастополя. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Раніше на форумі «Age of Crimea 2020» Зеленський заявив, що повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Також він пообіцяв зробити все, щоб над Кримом підняли український прапор.

З 2014 року АР Крим тимчасово окупована територія України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: