Меджліс розкритикував заяву Шмигаля щодо постачання води до Криму

Читать на русском
Заява прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль щодо необхідності постачання води до Крим є «підлим ударом у спину тим, хто не змирився з окупацією».

Заява прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідності постачання води до Криму є «підлим ударом у спину тим, хто не змирився з окупацією».

Про це в Facebook заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у п'ятницю, 6 березня.

Зокрема, Чубаров назвав слова Шмигаля «капітуляційною заявою», яка дезорієнтує міжнародні організації та міжнародних партнерів, які виступають на підтримку України.

«Насправді, будь-які поступки Росії з боку України або її міжнародних партнерів тільки підсилюють репресивну політику Кремля щодо громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, в першу чергу проти кримськотатарського народу», - зазначив Чубаров.

За його словами, відновлення водопостачання Криму Північно-Кримським каналом необхідне Росії для розширення своєї присутності в Криму, а також для облаштування нових поселень, аби витіснити кримських татар.

Нагадаємо, під час ефіру на 1+1 прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що Україна буде поставляти воду до окупованого Криму.

«Ми не збираємося не подавати воду українцям», - заявив голова Кабміну ввечері 5 березня.

Пізніше прем'єр відмовився від своїх слів щодо постачання води на півострів.

Відзначимо, в представництві президента України в АР Крим вважають, що новопризначений прем'єр-міністр Денис Шмигаль поки що не обізнаний в ситуації з подачею води на півострів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: