Новий голова Мінфіну зустрівся з представником МВФ

Читать на русском
Новопризначений міністр фінансів України Ігор Уманський у п'ятницю, 6 березня, провів свою першу офіційну зустріч на посаді, під час якої зустрівся з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом.

Новопризначений міністр фінансів України Ігор Уманський у п'ятницю, 6 березня, провів свою першу офіційну зустріч на посаді, під час якої зустрівся з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Facebook.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили поточний стан справ та подальші кроки двостороннього співробітництва.

Так в рамках конструктивного діалогу було наголошено на важливості подальшого співробітництва України з МВФ.

Міністр фінансів Ігор Уманський зазначив, що безумовним пріоритетом для України є продовження активної співпраці з МВФ.

«Програма розширеного фінансування МВФ є важливою для підтримання фінансової стабільності і реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми», - сказав міністр.

Також Ігор Уманський запропонував організувати найближчим часом зустріч керівництва Уряду з керівництвом МВФ у Вашингтоні з метою обговорення подальшої співпраці.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибула чергова місія Міжнародного валютного фонду.

17 лютого закінчився термін попередньої програми співпраці між Україною і МВФ, в рамках якої країна отримала на розвиток економіки близько 1,4 млрд доларів.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієвадомовилися про нову програму кредитування на три роки. По ній Україна може отримати ще 5,5 млрд доларів.

Візит місії МВФ до Києва анонсував постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Україна вже найближчим часом отримає другий транш макрофінансової допомоги ЄС.

Раніше в МВФ назвали умови затвердження програми для України, а також три сценарії розвитку шляхом впровадження реформ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: