У Нацбанку назвали умови для отриманя траншу від МВФ

Читать на русском
Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова озвучила окремі умови, за виконання яких Міжнародний валютний фонд надасть черговий транш.

Перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова озвучила окремі умови, за виконання яких Міжнародний валютний фонд надасть черговий транш.

Вона уточнила, що попередньо Україна і МВФ узгодили програму співробітництва обсягом 5,5 мільярда доларів на 3 роки.

«Минула програма була досить проста і коротка — вона повинна була підтримати Україну між виборами. Тепер ми говоримо про нову. Список вимог, які Україні потрібно виконати для її підписання, виглядає дещо інакше. До старих умов, які ми не виконали, додався ряд нових. Щоб вийти на Раду директорів МВФ, підписати меморандум і отримувати гроші від Фонду, Україні потрібно виконати кілька prior actions... Наприклад, Фонд хоче, щоб у нас запрацював ринок землі. Для України це ресурс, який здатний підняти економіку. МВФ не важливо, хто отримає право купувати землю, лише резиденти України або іноземці теж. Головне, щоб з'явилася можливість інвестувати і інвестиції були захищені», - розповіла Рожкова в інтерв'ю порталу «Мінфін».

Також вона уточнила, що важливим для МВФ є також законопроект №2571, який нещодавно подав Кабмін до ВР.

Законопроектом передбачається, що банки, які раніше були визнані неплатоспроможними і знаходяться в процесі ліквідації, не повернуться на ринок. Також із документу випливає, що націоналізований «Приватбанк» не повернеться до колишніх власників. Навіть якщо суд визнає націоналізацію незаконною.

Раніше ЗМІ назвали умови МВФ щодо траншу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: