Україна та МВФ домовилися про нову програму співпраці

Читать на русском
МВФ дасть кредит Україні на три роки майже 5,5 млрд дол. Домовилися президент Володимир Зеленський та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості за новою програмою співпраці.

«Наша розмова була дуже конструктивною. Втішений, що ми знайшли повне розуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ», - сказав президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, повідомляє пресслужба ОПУ.

Амбіційний план: чи може Україна завершити співпрацю з МВФ до 2023 рокуЗа словами українського міністра фінансів Оксани Маркарової, нинішня програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом може стати останньою. Україна може завершити співпрацю з МВФ до 2023 року.

Також Крісталіна Георгієва запевнила Зеленського, що МВФ готовий підтримати «політичний план влади для макроекономічної стабільності».

«Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) в рамках розширеного фонду МВФ», - пояснила вона.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні 22 листопада.

У МВФ наголосили на продовженні зваженої економічної політики.

Раніше міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла, що планує припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, щоб Україна з 2023 року забезпечувала себе сама.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: