У МВФ не знають, коли розглянуть надання траншів Україні

Читать на русском
У МВФ не можуть конкретизувати дату затвердження з Україною нової програми на 5,5 мільярда доларів, про яку домовилися більше двох місяців тому.

У МВФ не можуть конкретизувати дату затвердження з Україною нової програми на 5,5 мільярда доларів, про яку домовилися більше двох місяців тому.

Про це повідомив у четвер, 13 лютого, спікер МВФ Джеррі Райс, пише УНІАН.

Сила звички: чи впорається Україна без кредитів МВФ у 2020 році?В уряді радіють продовженню співпраці з МВФ і водночас сподіваються, що нова програма із кредитування стане фінальною для України. Чи потрібні нам нові кредити – розбирався політолог Олександр Радчук.

«Я не можу зараз назвати точну дату», - сказав він, додавши, що відповідне рішення буде приймати Рада директорів МВФ.

При цьому Райс зазначив, що фонд зараз веде дуже активний і конструктивний діалог з Україною.

«Зміцнення верховенства закону, викорінення корупції, посилення конкуренції, відкриття ринків, зменшення ролі держави і олігархів, розважлива фіскальна політика, незалежність центрального банку - це головні питання, які зараз обговорюються і за якими є прогрес», - сказав він.

Нагадаємо, заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Україна вже найближчим часом отримає другий транш макрофінансової допомоги ЄС в 500 млн євро.

Раніше в МВФ назвали умови затвердження програми для України.

Також повідомлялося, що в НБУ очікують ухвалення нової програми Міжнародного валютного фонду для України на початку 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: