Експерти МВФ почали роботу в Україні

Читать на русском
В Україні розпочинає роботу чергова місія МВФ. Фахівці планують провести з керівництвом країни ряд економічних консультацій.

В Україну прибула чергова місія Міжнародного валютного фонду.

Про це поінформувало Представництво МВФ в Україні. Як повідомляється, фахівці МВФ планують провести в Києві технічні консультації з розвитку української економіки. Обговорення стартують сьогодні, 20 лютого.

Точний період перебування експертів МВФ в Україні не уточнюється.

Нагадаємо, 17 лютого закінчився термін попередньої програми співпраці між Україною і МВФ, в рамках якої країна отримала на розвиток економіки близько 1,4 млрд доларів.

Україна та МВФ домовилися про нову програму співпраціМВФ дасть кредит Україні на три роки майже 5,5 млрд дол. Домовилися президент Володимир Зеленський та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієвадомовилися про нову програму кредитування на три роки. По ній Україна може отримати ще 5,5 млрд доларів.

Візит місії МВФ до Києва анонсував постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Україна вже найближчим часом отримає другий транш макрофінансової допомоги ЄС.

Раніше в МВФ назвали умови затвердження програми для України, а також три сценарії розвитку шляхом впровадження реформ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: