Підсумки Ради: скільки законопроектів ухвалено за тиждень

Читать на русском

Верховна рада продовжує розглядати поправки до законопроекту про ринок землі: нардепи розглянули майже 3,3 тисячі, врахували тільки дві. Однак на цьому тижні відбулося два позачергових засідання, на яких Рада встигла не тільки змінити склад уряду, а й ухвалити деякі законодавчі ініціативи. Детальніше – в матеріалі «Слово і Діло».

На позачерговому засіданні в середу, 4 березня, народні депутати ухвалили чотири законопроекти, всі в цілому. Зокрема, був ухвалений законопроект про допуск збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях. Також нардепи проголосували зміни до закону «Про національну безпеку України» і ратифікували угоду з Францією про офіційну підтримку посилення морської безпеки і охорони України.

Крім того, на двох позачергових засідання Рада ухвалила 7 постанов. Зокрема, однією постановою з посади прем'єр-міністра був звільнений Олексій Гончарук (тут можна подивитися, як за це голосували нардепи), ще одна постанова була про призначення прем'єром Дениса Шмигаля (результати голосування на інфографіці), також постановами був звільнений і призначений склад Кабміну, призначений міністр закордонних справ і міністр оборони.

У четвер Верховна рада ухвалила постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Відзначимо, з 10 лютого по 6 березня в парламенті зареєстрували 149 законопроектів (31 з них альтернативний) і 36 постанов. Президент Володимир Зеленський за цей час підписав 6 законів.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як виконують обіцянки лідери парламентських фракцій і груп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: