Як нардепи голосували за призначення Кулеби і Тарана в Кабмін

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 4 березня, призначила новий склад Кабінету міністрів під керівництвом Дениса Шмигаля. Зокрема, Дмитро Кулеба був призначений міністром закордонних справ, а Андрій Таран – міністром оборони України. «Слово і Діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Призначення Дмитра Кулеби на пост міністра закордонних справ підтримали 288 депутатів, 70 виступили «проти», 5 – утрималися, 19 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 242 голоси «за», троє не голосували і троє – були відсутні. Група «За майбутнє» підтримала постанову 18 голосами, двоє не голосували і двоє – були відсутні. З позафракційних нардепів призначення Кулеби підтримали 12 осіб, 4 – утрималися, один не голосував і 4 – були відсутні. У «Довірі» «за» виступили 16 з 17 депутатів.

Жодного голосу не дала «Опозиційна платформа»: 32 – «проти», 6 – не голосували і 6 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 22 нардепа голосували «проти», двоє – не голосували і 3 – відсутні. У «Батьківщині» 16 депутатів виступили «проти», один утримався, двоє – не голосували і 5 – були відсутні. «Голос» не брав участі в голосуванні.

Призначення Андрій Тарана на посаду міністра оборони України підтримали 285 нардепів, 58 виступили «проти», 23 – утрималися, 20 – не голосували.

«Слуги народу» дали 239 голосів «за», один виступив «проти», двоє – утрималися, двоє – не голосували, 4 – були відсутні. «За майбутнє» дала 17 голосів, троє – не голосували, 2 – були відсутні. З позафракційних нардепів призначення Тарана підтримали 12 осіб, троє утрималися, 2 – не голосували, 4 – були відсутні. Група «Довіра» виступила «за» повним складом.

В ОПЗЖ 34 депутата виступили «проти», 7 – не голосували, 3 – були відсутні. «Європейська солідарність» також голосувала «проти»: 23 члена з 27, двоє – не голосували, двоє – були відсутні. Жодного голосу не дала «Батьківщина», 18 депутатів утрималися, двоє – не голосували, 4 – були відсутні. У «Голосі» 18 депутатів були відсутні, двоє – не голосували.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як народні депутати голосували за призначення Дениса Шмигаля главою уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: