У Раді в лютому зареєстрували 146 законопроектів

Читать на русском

У Верховній раді в лютому було зареєстровано 146 законопроектів (для порівняння, в січні їх було 128). Серед внесених законодавчих ініціатив 6 належать президенту України, 15 – Кабінету міністрів і 125 – народним депутатам. «Слово і Діло» проаналізувало, хто найактивніше займався законотворчою діяльністю в минулому місяці.

З шести законопроектів, які вніс Володимир Зеленський, більшість – про ратифікацію міжнародних угод або про приєднання України до договорів. Також є один невідкладний законопроект – про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в навчаннях. Верховна рада планує розглянути його 4 березня на позачерговому засіданні.

Кабінет міністрів, зокрема, вніс в Раду законопроект про перелік підприємств, які не підлягають приватизації, а також законопроект «Про внесення зміни до статті 8 закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо військово-квартирної повинності для фізичних і юридичних осіб».

Як і раніше, найбільше законопроектів розроблялися за участю членів фракції «Слуга народу» – 75. Лідерами по законотворчій роботі стали Олександр Корнієнко, Максим Павлюк і Володимир Крейденко – по 6 ініціатив.

Представники «Опозиційної платформи – За життя» працювали над 35 законодавчими ініціативами. Наталія Королевська і Юрій Солод взяли участь в розробці 12 законопроектів. Народні депутати від «Батьківщини» брали участь у створенні 23 документів (по 5 на рахунку Сергія Власенка та Михайла Цимбалюка), депутати «Голосу» – в створенні 12 проєктів законів (по 6 – Ярослав Железняк, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська і Наталя Піпа).

Члени групи «За майбутнє» та «Довіра» працювали над 22 та 10 законопроектами відповідно. Представники «Європейської солідарності» доклали руку до створення 9 законопроектів.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало про те, до яких законопроектів подавали найбільшу кількість поправок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: