Парламент вніс зміни до закону «Про національну безпеку»

Читать на русском
Парламент вніс зміни до закону Про національну безпеку України про набрання чинності положень щодо головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ.

Парламент вніс зміни до закону «Про національну безпеку України» про набрання чинності положень щодо головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ.

За проголосували 292 народних обранця.

Проект закону розроблено у зв'язку з необхідністю забезпечення реалізації оборонної реформи та впровадження вже у 2020 році нової об'єднаної системи керівництва й управління силами оборони з метою побудови ЗСУ відповідно до стандартів НАТО.

«Цілями і завданнями проекту є невідкладне здійснення у Збройних силах України організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління всіх рівнів, а також введення окремих посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу Збройних сил України», - йдеться в пояснювальній записці.

Проектом вносяться зміни в підпункти 2 і 3 пункту 1 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про національну безпеку України». Ними передбачається, що положення частин третьої-шостої статті 16 (щодо головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил) та підпункту 3, підпунктів «б» і «в» підпункту 4, підпункту 5 пункту 4 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» цього закону набирають чинності з 1 березня 2020 року, а не з 1 січня 2021, як передбачено чинною редакцією.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський затвердив структуру плану оборони України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: