У ВР з'явився закон про всеукраїнський референдум

Читать на русском
Текст законопроекту «Про всеукраїнський референдум» з'явився у Верховній раді. Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Текст законопроекту «Про всеукраїнський референдум» з'явився у Верховній раді.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Чи потрібно ухвалювати закон про референдум і які ризики для України?Законопроект про референдум буде оприлюднений на сайті Верховної ради 3 або 4 березня. Це перший законопроект з низки проєктів про народовладдя.

Згідно з текстом проекту, предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання про: затвердження змін до розділів I (Загальні засади), III (Вибори. Референдум), XIII (Внесення змін до Конституції) Конституції; вирішення питання загальнодержавного значення; затвердження закону про ратифікацію міжнародного договору, який передбачає зміну території України; припинення дії закону або окремих його положень.

На всеукраїнський референдум, згідно з проектом, може виноситися одночасно не більше трьох питань. Результати референдуму не повинні стверджуватися будь-яким державним органом.

Рішення, ухвалене під час референдуму, може бути змінено шляхом всеукраїнського референдуму не раніше, ніж через три роки з дня його ухвалення.

Наголошується, що громадське обговорення законопроекту триватиме до 18 березня.

Раніше перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук заявляв, що законопроект про референдум буде оприлюднений на сайті Верховної ради вже цього тижня.

Нагадаємо, профільна робоча група Верховної ради схвалила кінцевий варіант законопроекту «Про всеукраїнський референдум» минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: