Молоді вчителі отримають одноразово по 21 тисячі гривень – МОН

Читать на русском
Українські вчителі, стаж яких менше 10 років, отримають від держави допомогу в розмірі 21 тисяча гривень.

Уряд прийняв рішення підтримати фінансово вчителів, які мають до 10 років стажу і отримують мінімальну зарплату.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки у вівторок, 3 березня. Як уточнюють у відомстві, відповідну субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн Кабмін вже направив в регіони.

Завдяки їй більше 73 тисяч педагогів зі стажем до 10 років отримають виплату в розмірі трохи більше 21 тисячі гривень. Гроші обіцяють нарахувати до кінця року.

Гончарук назвав суму доплат вчителям початкових класівБільше 700 сертифікованих учителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків від посадового окладу, пояснив прем'єр Гончарук.

«Виплата вчителю складе 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти будуть виплачуватися вчителям за основним місцем роботи в навчальному закладі. Виплата здійснюватиметься в кінці року, одноразово і в повному розмірі», - повідомили в МОН.

Як зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад, ця виплата в кінці року допоможе хоча б трохи вирівняти ситуацію з оплатою праці педагогів і підтримати молодих вчителів.

Нагадаємо, раніше Новосад повідомила, що вчителям збільшать оклад, але зменшать надбавки.

У МОН розповіли, чи звільнять зі шкіл вчителів-пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: