МОН перейменувало шкільний предмет «Захист Вітчизни»

Читать на русском
З 1 вересня 2020 року в українських школах з'явиться оновлений предмет – учні вивчатимуть Захист України замість Захисту Вітчизни.

З 1 вересня 2020 року в українських школах з'явиться оновлений предмет - учні вивчатимуть «Захист України» замість «Захист Вітчизни».

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну, розміщене на офіційному сайті.

ЗНО в Україні: історія проведенняЗовнішнє незалежне оцінювання в Україні стало обов'язковим з 2008 року. Цьогоріч його пройдуть понад 346 тисяч осіб.

Предмет «Захист Вітчизни» залишається одним із проявів радянської парадигми, вважає міністр освіти і науки Ганна Новосад.

«Це неправильно, що на п'ятому, практично шостому році війни ми до сих пір не змогли змінити абсолютно радянську назву предмету «Захист Вітчизни» на «Захист України». Це важливий акцент, і я рада, що ми, нарешті, його поставили», - заявила міністр.

Відзначимо, предмет «Захист України» обов'язковий для вивчення у 10-11 класах. Викладається з метою надати знання і вміння для оборони країни, а також навчити діям у надзвичайних ситуаціях. Предмет вивчається на уроках і під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

Раніше уряд виділив 3,5 млрд грн на ремонт і будівництво шкіл.

Також нагадаємо, Зеленський оголосив наступний навчальний рік математичним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: