Коронавірус в Україні: зразки зараженого відправили до Лондону

Читать на русском
Зразки першого зараженого на коронавірус в Україні відправили на остаточне підтвердження в Лондон.

Перший випадок зараження китайським вірусом COVID-19 на території України повинна підтвердити лондонська лабораторія.

Про це повідомив Центр громадського здоров'я України в Facebook. Як сказано в повідомленні, зараз хворий українець ізольований і знаходиться під контролем.

«За підсумками ранкового огляду - температури немає, скарги на сухий кашель. Рентгенологічно ознак пневмонії немає. Зразок відправлено для остаточного підтвердження до Лондону», – поінформували в ЦГЗ.

Коронавірус в Україні: що відомо на даний моментКоронавірус в Україні. Хворобу зафіксували у чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії.

Нагадаємо, українець разом з дружиною повертався з Італії на літаку в Румунію, а звідти - на своїй машині до Чернівців. На кордоні України чоловік проходив температурний скринінг, йому також повідомили пам'ятку про самоізоляцію, оскільки він подорожував країнами, де був зафіксований коронавірус.

1 березня стан чоловіка погіршився, його госпіталізували в інфекційне відділення в Чернівцях. В цей же день в лікарні йому зробили тести на грип, але вони були негативними. У той же час тест на COVID-19 дав позитивний результат.

Про перше зараження на коронавірус в Україні сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Пізніше з'явилися подробиці про статус першого українця з коронавірусом.

Як повідомлялося, коронавірус вже поширився на 64 країни поза Китаєм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: