З'явилися подробиці про стан першого українця з коронавірусом

Читать на русском
Перший українець, який підхопив коронавірус, повернувся до України з Італії. Зараз він знаходиться в інфекційному відділенні в Чернівцях. Ускладнень хвороби поки не спостерігається.

Громадянин України, у якого вперше підтвердився коронавірус на території країни, на сьогоднішній день відчуває себе задовільно.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький на брифінгу у вівторок, 3 березня. За його словами, будь-яких ускладнень у хворого на коронавірус українця поки не спостерігається, його стан задовільний. Дружина хворого зараз знаходиться в амбулаторному відділенні в Чернівцях.

ВООЗ готова надати Україні додаткові тести на коронавірусВООЗ за необхідності може надати Україні більше тестів для діагностики коронавірусу нового типу.

Нагадаємо, українець 29 лютого машиною повертався до Чернівців з Італії (через Румунію), однак на кордоні його зупинили через підвищену температуру і сухий кашель.

Українця одразу помістили в домашню ізоляцію під нагляд сімейного лікаря. Однак вже 1 березня стан хворого погіршився і його госпіталізували в інфекційне відділення в Чернівцях. В цей же день в лікарні йому зробили тести на грип, але вони були негативними.

«Потім провели тест на коронавірус в референс-лабораторії в Києві, який показав позитивний результат», - уточнив голова комітету ВР.

Про першого зараженого коронавірусом в Україні сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабміні.

Як повідомлялося, коронавірус вже поширився на 64 країн поза Китаєм.

В Україні змінять правила виклику «швидкої» через коронавірус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: