Коронавірус в Україні: ризики поширення та умова запровадження карантину

Читать на русском
Ризики поширення небезпечного коронавірусу від інфікованого в Чернівцях є незначними. Про це заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

Ризики поширення небезпечного коронавірусу від інфікованого в Чернівцях є незначними.

Про це заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, передає пресслужба МОЗ у вівторок, 3 березня.

«Ризики, що від цієї особи піде поширення по території України незначні», - заявила Скалецька.

Коронавірус зафіксований в Україні. Чи буде паніка та як цього уникнути?ВООЗ оголосила максимально високий рівень загрози епідемії коронавируса в світі. Перший випадок зараження коронавірусом підтверджений в Україні.

Також міністр зазначила, що обмежувальні заходи через коронавірус в Україні будуть запроваджуватися в залежності від динаміки появи нових заражених. За її словами, в кожній області ще з кінця січня були створені свої протиепідемічні комісії, які моніторять захворюваність населення.

«Для того щоб ухвалювати рішення про закриття шкіл і дитсадків, про скасування концертів і публічних заходів... ситуація моніториться безпосередньо в кожній області... На сьогодні, в залежності від того, як проявлятиметься динаміка появи хворих коронавірусом, такі рішення можливі. Є ймовірність, нами (такі заходи, - ред.) розглядаються пропорційно з цифрами, які будуть у нас з'являтися на території України по коронавірусу», - додала Скалецька.

Нагадаємо, вірус був виявлений у чоловіка в Чернівцях, який раніше повернувся з Італії. У чоловіка виявили симптоми захворювання 28 лютого, на наступний день він був госпіталізований. 2 березня, завершилося дослідження аналізів. Зараз чоловік госпіталізований, у нього лихоманка та сухий кашель.

Також відзначимо, в Україні будуть змінені правила виклику «швидкої допомоги» через виявлення небезпечного китайського вірусу в Чернівцях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: