Екс-командира «Айдару» Мельничука затримали в Греції

Читать на русском
Колишній нардеп і екс-комбат Айдару Сергій Мельничук затриманий на грецькому кордоні. До нього вже прибув консул і адвокат.

На грецькому кордоні Інтерпол затримав екс-нардепа і першого командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Про своє затримання сам Мельничук написав на сторінці в Facebook і виклав відеозвернення.

Колишній комбат заявив, що його разом з вагітною дружиною і дев'ятимісячним сином затримала грецька сторона під час перетину греко-болгарського кордону. За його словами, підставою для затримання стало карта Інтерполу, яку завела Росія.

Пізніше інформацію про затримання колишнього нардепа і екс-командира «Айдару» підтвердив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає «Укрінформ».

Нардепа Мельничука викликали до НАЗКНаціональне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викликало народного депутата України Сергія Мельничука для пояснень з приводу адміністративного протоколу.

За його словами, Мельничук буде тимчасово перебувати в поліцейській дільниці. Йому нададуть воду та їжу. Також у нього буде можливість користуватися своїм телефоном. Дружину з дитиною розмістили в готелі поблизу місця утримання.

Як зазначив Погорельцев, до Мельничука вже прибув український консул, а також російськомовний адвокат. Незабаром на місце повинен прибути прокурор з Салонік.

Нагадаємо, на самому початку АТО (ООС) Мельничук очолював один з перших доборовольчих батальйонів «Айдар».

У жовтні 2014 року він пройшов в Раду за списком Радикальної партії Олега Ляшка, проте вже в лютому 2015-го після скандалу був виключений з фракції.

Також повідомлялося, що Сергій Мельничук провалив передвиборчу обіцянку домагатися анулювання всіх боргів перед Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: