У НАБУ не отримували обіцяного Мельничуком компромату на фармакологічну мафію

Читать на русском
Народний депутат присягався, що передасть у НАБУ документи щодо корупційної діяльності Бориса Літовського, але поки цього не зробив.
Сергій МельничукФото з відкритих джерел

У Національному антикорупційному бюро не підтверджують отримання від народного депутата Сергія Мельничука документів, що свідчили би про причетність до корупційних схем Бориса Літовського – фармацевтичного магната, якого депутат звинуватив у «відмиванні коштів» при державних закупівлях ліків.

Таку обіцянку Мельничука «Слово і Діло» зафіксувало наприкінці вересня поточного року.

Виступаючи в ефірі популярного ток-шоу, Мельничук заявив, що Україні необхідна нова схема закупівлі ліків через спеціальне закупівельне агентство, до якого такі люди, як Літовський не матимуть стосунку. Матеріали щодо самого Літовського Мельничук пообіцяв передати НАБУ.

«Розкажіть, хто такий Борис Літовський… Це людина, яка розподіляє кошти. Я в НАБУ це все розкажу. Людина, яка приймає участь у корупційних схемах по відмиванню коштів фармакологічної мафії. І я матеріали надам у НАБУ», – заявив народний депутат.

На всі вмовляння журналістів і експертів у студії Мельничук відповів, що не розкриватиме інших деталей, які розповість виключно Антикорупційому бюро.

На жаль, коли наприкінці листопада «Слово і Діло» отримало від НАБУ листа-відповідь на свій запит, аналітики порталу дізналися, що в Антикорупційному бюро не отримували жодних звернень від Мельничука із вказаного питання.

Отже, депутат або передумав надавати антикорупційному органу докази злочинів (що характеризує його не з найкращого боку), або ж він насправді не має чого сказати. При цьому зауважимо, що «Слово і Діло» не стає на бік жодної зі сторін конфлікту – ані Мельничука, ані Літовського – а лише констатує, що народний депутат не зміг виконати цю свою обіцянку.

Всього їх у нього 37. З цього переліку він виконав лише 7 зобов’язань. Ще 19 обіцянок екс-комбата «Айдару» вже мають статус «не виконано». В рейтингу відповідальності Верховної Ради він перебуває наприкінці третьої сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: